facebook sporingskode

Det evige spørsmålet – kan du ha sex med noen på den første daten?

Det finnes ingen ende på de mange uskrevne reglene på dating markedet, så det å finne ut hva man kan og ikke kan gjøre på første date kan være litt vanskelig. Men, det finnes et spørsmål som blir oftere stilt enn andre, kan du ha sex på første date? De fleste har vel hørt at sex på første date ødelegger sjansen for flere dater med den personen. Men er det virkelig sant? Betyr sex på første date at det aldri vil lede til stasjonsvogn, en golden retriever og 2.5 unger? Og har menn og kvinner samme holdning til dette temaet?

En studie I 2013 viste at 28% hadde sex på første date med deres nåværende partner. Derfor kan man ikke si at sex på første date betyr slutten. Men, studien viste også at mange hadde ventet flere uker med å ha sex med deres partner, og av disse hadde 25% ventet over flere måneder.

Studien viser da at sex på første date er blitt mer normalt, men det er ganske vanlig å vente også.

Vanligvis er det mannen som har størst sex-lyst, og det er flest menn som håper på sex på første date. På dette temaet viste en studie av LoveGeist fra Match.com at mer enn 57% av spurte menn hadde troen på sex på første date, mens bare 25% av kvinner mente det samme. Dette kan være grunnet I mange kvinners frykt for å ikke virke som kjæreste-materiale I mannens øyne hvis de hopper til køys med mannen for fort.

Kan du ha sex på den første daten?

Den viktigste tingen er å føle hva du vil – er du interessert I mer enn et one night stand med daten din, eller er du bare ute etter litt gøy? Sex kan være en flott ting på første date, men de kan også forandre din eller partneren sin interesse for den andre personen. En viktig del av datingen kan være spenningen som bygges opp mellom individene, og dette kan bli forstyrret hvis dere hopper til sengs for fort. Sex er faktisk en form for konstant nytelse som løser opp all spenningen som er bygget opp over tid.

Samtidig så kan det å vente å vente vise at du respekterer partneren din. Mange kvinner kan bli fornærmet hvis en mann forventer at hun vil ha sex på første date, og dette kan ødelegge sjansen for en date nummer to selv om mannen ønsket noe mer. Sett fra en kvinnes synspunkt så kan det være et stort pluss hvis du viser at du er høflig og respekterer henne, og ikke virker for desperat etter sex.

Betyr det at kvinner må gjøre seg til for å havne I et forhold?

Kvinner er ofte ærlige og responssive, de reagerer åpent til ærlighet, noe som betyr at mange kvinner blir irritert av useriøs dating. Dette er hvor hun burde huske at hun prøver å forføre en mann, ikke en annen kvinne, og å spille spillet kanskje kan være en god ide for å øke spenningen. Mange menn ønsker å forføre en kvinne med å kun si det de tror hun har lyst til å høre, for å muligens få forholdet mer fysisk fortere. Etter sexen, er det som oftest kvinnen som risikerer at mannen plutselig blir veldig opptatt med jobben eller lignende fordi han har mistet interessen.

Men det er fortsatt forskning som viser at par som venter med å ha sex sammen ender opp I et lykkeligere forhold enn de som hadde sex på første date. Grunnen til dette er at mennesker som går rett til soverommet utvikler forventninger til deres fremtidige sexliv som er for høyt, de forventer at de kommer til å ha sex like ofte som I begynnelsen av forholdet. Uheldigvis så er det ikke alltid den veien det går. Derfor ender disse parene ofte opp med et  upassende forhold

På den andre siden så kan ting bli veldig kleint hvis dere venter for lenge med sex, siden sex hjelper til med å lette på trykket og angsten. Hvis du har sex med en mann på første date så har dere jo tross alt sett hverandre nakne, og trenger ikke bekymre dere for mye.

Kan du ha sex på den første daten?Derfor er konklusjonen til det evige spørsmålet: sjekk med deg selv og finn ut av hva du vil – om du er en mann eller kvinne, og om du vil ha et varig forhold til personen du dater, hold igjen litt. Du trenger ikke nødvendigvis vente I flere måneder, men noen få dater. Du kan ende opp med å føle at du har kastet bort tiden din hvis du har datet noen I flere måneder og når dere endelig har sex så er sexen skikkelig dårlig. Alle er litt forskjellige, og sex er annerledes fra person til person. Du må se selv hva du mener er riktig.

scroll up