facebook sporingskode

Med tusenvis av nett-dating sider der ute er Internett en god plattform for å finne potensielle frierne… og svindlere. Hvordan kan du unngå å få kontakt med folk som bare er ute for å dra nytte av de med åpne hjerter? Her er flere alternativer å vurdere:

Ikke prøv langdistanse forhold med noen du nettopp har møtt på nettet

Det å møte lokalbefolkningen reduserer risikoen for å bli lurt vesentlig, de fleste svindlere kontakter folk som de ikke kommer til å møte på gaten ved en senere anledning.

Ikke oppgi personlig informasjon til noen du nettopp har møtt på nettet

Vent til du møter noen ansikt til ansikt før du fortelle dem intime detaljer om deg selv. Det er forlokkende å avsløre ting om livet ditt med noen du tror kan være «den rette». Vær oppmerksom på at ved å gjøre det så gjør du akkurat det svindleren vil du skal gjøre.

Hva er morsmålet deres?

Dette er ikke en rasistisk observasjon. Faktumet er at de fleste som er bruker nett-dating bor eller kommer fra de tidligere sovjetrepublikkene og Vest-Afrika. Hvis engelsken er litt på kanten bør du være skeptisk.

Utforsk partnerne på søkemotorer før du møter dem

Dette er ikke det samme som å «stalke» noen på sosial media. Sjekk eposten knyttet til dating-profilen på Google og se hva som kommer opp. Mange ofre for svindel legger igjen en advarsel for å hindre at folk som deg skal gjøre den samme feilen.

Last opp profilbilde ditt til tineye.com

Dette vil vise frem hvor ellers et bilde er lagt ut og om det tilhører noen andre. Du vil finne ut at mange bilder på nett-dating sider er «lånt» fra virkelige mennesker på sosiale medier.

Bruk dating sider som koster penger

Bortsett fra å finansiere siden, så luker disse ut falske profiler. Hvis en bruker har et kredittkort i arkivet, er det enkelt å spore medlem hvis eventuelle problemer oppstår. Ikke alle dating sider er fri fra svindlere, men det er mye færre av dem enn på gratis sidene.

Hvordan unngå nett-dating scammereVær forsiktig

Hvis noen ber om å chatte via e-post eller direkte melding kan det hende de kun er ute etter å få din tillit så de kan stjele personlig data fra deg.

Er de virkelig en soldat?

Mange svindlere bruker bilder fra soldater for å late som at de er i militære. Disse vil ofte spørre om penger for å komme hjem og møte deg. Soldater er hederlige, og vil aldri spørre en fremmed om noe på nettet.

Aldri åpne ett vedlegg sendt fra en fremmed

Hvis noen sender deg et bilde eller noen form for filer på nett, aldri åpne den. Hvis du skal så må du bruke et anti-virus program for å grundig skanne filen. De fleste vedlegg fra ukjente er virus som gir dem tilgang til datamaskinen din.

Tro ikke på alle triste historien du hører

Mange svindlere fisker etter sympati fra andre ved å dikte opp historier om døde barn, alvorlig syke familiemedlemmer, venner i fengsel eller andre tragiske saker. Hvis noen spør deg om noe, eller trenger ditt kredittkort for å komme seg ut av en knipe, ikke fall for det.

Ring nummeret du får med en gang

Noen som høres troverdig ut på nettet er kanskje ikke så flinke over telefonen. Hvis de gir deg et nummer, blokker din telefon og ring dem først for å finne ut om de er en potensiell svindler.

Har de et rykte?

Nettsteder som romancescams.org og pigbusters.net legger ut profiler av svindlere som tærer på de som leter etter kjærlighet. Sørg for at personen du snakker med ikke er en av personene på disse nettstedene.

Hvordan unngå nett-dating scammereRapporter mistenkelig oppførsel

Stoppe andre fra å bukke under for noe du nesten falt for. Rapporter dem til administratoren av datingsiden du har funnet dem på, og politiet hvis det er mulig. Hvis du blir bedt om å sende et par dollar gjennom Western Union, gjett hva? Du er et skritt nærmere å miste de pengene for alltid.

scroll up