facebook sporingskode

Når du vurderer å lage en profil på en dating side eller en dating app på telefonen, så er det ofte man ønsker å være anonym.

Ikke alle ønsker at familie og venner skal få vite at man søker etter en partner gjennom en dating app. Det er også en fare for at du kan bli oppdaget hvis et familiemedlem bruker samme appen. Da er det også fort gjort at de finner ut personlig informasjon om deg på din profil.

I denne sammenhengen har mobil-appen Tinder blitt fokuset når det kommer til offentlig oppmerksomhet, her vil vi gå inn i mer detaljer om hva «Tinder stalking» er, og hvordan du kan sikre deg mot det.

Hva er Tinder stalking?

Tinder stalking betyr at andre mennesker bruker dine Tinder-bilder og navn for å finne mer personlig informasjon om deg på for eksempel din Facebook side, eller for å lete deg opp i virkeligheten.

Tinder appen er veldig populær, og over 190.000 individer har lastet ned Tinder på mobilen sin. Dette er omtrent 3.4% av Danmarks befolkning.

Det er den mest populære appen i Danmark, og er mer som en flørte-app enn en dating-app der du leter etter et seriøst forhold.

Du kan lage en profil gratis, og dermed få tilgang til alle andres profiler, men dette betyr også at  det ikke er noe kontroll over hvem som får tilgang til din information.

Dette er fordi Tinder knytter seg opp mot din Facebook profil, derfor kan alle som svarer ja på å være interessert i deg kunne se din Facebook profil, bilder og lese informasjonen din.

Tinder appen virker sammen med Instagram, dette gir folk på Tinder tilgang til å se de 34 siste bildene du har publisert hvis dere begge har svart ja.

Det er flere guider tilgjengelig på nettet som forteller hvordan man kan «stalke» andre via Tinder appen, og med disse problemene i tanken så jobber utviklerne konstant med å forbedre sikkerheten.

På en undersøkelse med 100 profiler (50 menn og 50 kvinner), ble alle testet for å se hvor lette de var å «stalke». Resultatet viste at på 60 av 100 profiler var det ikke mulig å hente ut noen informasjon.

For de siste 40 så var det en annen historie, der viste det seg at man kunne finne all personlig informasjon og til og med hvor de bodde kun via en dating app.

Hvordan kan du bli funnet via et bilde?

Google har en funksjon kalt «image search», og hvis du bruker samme bilde på Tinder appen som du gjør på Facebook, Twitter, Instagram eller andre sosiale medier så er det en risiko at andre kan finne deg med denne funksjonen. Dette tillater dem å få vite alt du publiserer på sosiale medier.

«Image search» på Google kan bli brukt for å finne scammere, men også for å finne ut mer informasjon om andre.

I verste fall kan dette avsløre fullt navn, adresse og hvor du jobber, noe som gjør deg til et mulig offer for stalking og plagiat.

Hvor stor er risikoen for å bli «stalket»?

Først av alt, så er det ingen grunn til panikk. Selv om 40 av 100 er et stort nummer så betyr ikke det at alle de 40 hadde noen som stalket dem. Nummeret forteller bare at det er en risiko.

For det andre, selv om Tinder er knyttet til Facebook, så er det ingen direkte link mellom Tinder profilen og Facebook profilen din.

Hvis noen har som hensikt i å stalke eller trakassere deg, så må de gjennom en serie med søk for å finne din personlige informasjon.

I verste fall så fant man kun Twitter kontoen med et fornavn og bilde, der du kunne se personens siste tweet som henviste til en midlertidig jobb for et modell-byrå. Et par søk senere så fant de adressen, og noen minutter senere arbeidsplassen og nåværende karriere.

Er det noen farer assosiert med dating apperHvordan kan jeg beskytte meg selv?

Enkelte mennesker bryr seg om hvor enkelt det er å få tilgang til deres sosiale medier når de laster ned Tinder appen og lager en profil.

Siden flesteparten av Tinder brukerne er mellom 18 og 24 år, så er flesteparten allerede aktive på flere sosiale medier, hvor de aktivt deler bilder, opplevelser og tanker. Veldig få forandrer på personvern instillingene på steder som Facebook før de publiserer profilen sin på Tinder.

Blant unge mennesker så har det blitt vanlig å være synlig på nettet, og enkelte bryr seg lite om å tiltrekke seg uønsket oppmerksomhet, eller de tror at personer ikke vil få tilgang til informasjonen deres.

Hvis du er en Facebook bruker med mange venner, så må du ta hensyn til at informasjonen din allerede er delvis åpen.

Faktisk så er det ganske enkelt å bli kvitt risikoen med å bli stalket på Tinder, men du kan føle at du begrenser andre sosiale medier.

For å bedre beskytte deg selv, ta hensyn til disse forholdsreglene:

Det er tre effektive råd for hvordan du kan unngå å bli stalket.

  •  Ikke bruk samme profilbilde på flere sosiale plattformer. Bruk forskjellige bilder på Tinder, Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, osv. Profilbildet du har på Tinder burde du bytte hvis du bruker det andre steder.
    •    Ikke gi fullt navn. Bruk heller et kallenavn eller noe lignende når du har mulighet. Noen steder som LinkedIn er ikke dette mulig, men bruk kun kallenavn der det er mulig.
    •    Hvis du har mange felles venner på flere sosiale medier, så lag lukkede album for bilder på steder som Facebook, slik har du kontroll over hvem som kan se bildene dine. Bytt ut bildene på Tinder med noen du ikke har brukt før på sosiale medier, eller vist noen andre steder. Husk også å sensurere tidslinjen din på Facebook mot fremmede, slik at kun venner kan se den.
scroll up