facebook sporingskode

For ikke så lenge siden, oppsto det en historie på Internett som viste hvor langt nett-dating var kommet, og også hvor mye av en effekt det hadde på dating som en helhet.

Mens du sitter på en bar,  fant en mann en kvinne i nærheten. Selv om baren var full av potensielle dater og folk å snakke med, la han merke til at hun brukte Tinder appen på telefonen hennes. Mens fyren satt der forvirret, fortsatte hun å sveipe til venstre, med et dømmende uttrykk hver gang hun sveipet. I årene som har gått har nett-dating vært noe vi gjør på fritiden, men har apper som Tinder endret dette?

Det er mange eksempler som ligner på dette, og det hjelper ikke mye på selvtilliten våres når hun med en enkel finger-bevegelse forteller at hun ikke er interessert i noen i denne baren, istedenfor stirrer hun ned i telefonen sin på jakt etter noen kjekkere kandidater. Er dette blitt den nye normalen? Vil nett-dating komme til å ta over verden, mens barene forblir tom?

I de siste årene har mengden av ekteskap som oppstår gjennom nett-dating på vei oppover. Det vil være interessant å se hvordan denne utviklingen fortsetter gjennom årene.

For å finne svar på disse viktige spørsmålene, har vi snakket med Michael Rosenfeld, en sosiolog ved Stanford som har studert nett-dating i mange år. Rosenfeld har sett en økning av mobil-dating og setter pris på virkningen av det, og trendene det har skapt. Rosenfeld har 3000 mennesker han studerer og forsker på for å lære mer om nett-dating.

Nå til dags møter ca 25% av heterofile par og over 60% av homofile par på Tinder. Vi spurte Rosenfeld om hvordan han mener nett-dating har utviklet seg.

En ekspert sitt synspunkt på nett-datingHva har du lært om dagens dating verden?

Den vanlige alderen folk gifter seg på øker faktisk i USA. Folk pleide å gifte seg i 20-årene, men mentaliten og ønskene til unge mennesker har endret seg. Ifølge forskning har ikke de unge ønsker om å slå seg ned i tjueårene, og dette kan være fordi levealderen har økt. Tidligere var levetiden kortere og alt måtte pakkes inn i en kortere tidsperiode. I dag er forventet levealder høy og unge vet at de kan vente til 30-årene for å gifte seg og slå seg til ro.

Selvfølgelig har den moderne romantikken også utviklet seg over tid takket være innføringen av mobile apper. I disse dager har vi alle tilgang til tusenvis av potensielle partnere, hvor samfunnet en gang var begrenset til de som var i nabolaget, eller som dine venner kan sette deg opp med. Disse dating sidene og appene tillater folk å søke etter noen bestemt avhengig av deres smak og preferanser. Enten du vil ha en uformell «hook-up» eller noe mer alvorlig, så har du nå det alternativet.

Hvorfor er så mange skeptisk til nett-dating?

Den største bekymringen med hensyn til online dating er begrepet «for mye valg», og hvordan det kan være dårlig for det menneskelige sinn. For det første, kan for mange valg arbeide mot deg, fordi det er rett og slett er for mange alternativer, noe som gjør det vanskelig å filtrere. Dernest kan for mange valg også føre til at du dømmer profilen før du leser den.

Rosenfeld fortsatte med å si at selv om det er mange skeptikere, tror han ikke at denne teorien gjelder for nett-dating. Faktisk viser dataen hans at relasjoner som starter på nett har større sannsynlighet til å vare lenger enn tradisjonelle relasjoner. Til syvende og sist mener han at når to personer er i et forhold, så betyr det ikke lenger noe om hvordan de møttes, fordi det er et tilfelle av to personligheter som knytter bånd. Nett-dating er ganske lik dating i virkeligheten i den forstand at hook-ups kan vare i mange år og til slutt blomstre i et ekteskap. hvert år så registrerer mange folk seg på sider beregnet for tilfeldige treff men at det fort endrer seg til langvarige forhold.

En ekspert sitt synspunkt på nett-datingVidere er det mange mennesker som sliter med å finne partnere ansikt til ansikt, eller rett og slett ikke har nok tid om dagen, da kan nett-dating være en stor fordel for dem. For yngre mennesker, er markedet stort, og de vil møte mennesker enten de dater på nettet eller møtes på en bar. Eldre generasjoner har ikke et så sterk utvalg som andrte siden folk på sin alder har allerede slått seg ned. Av denne grunn blir online dating svært relevant når du begynner å se på 40 og 50-åringer.

Rosenfeld har også bemerket hvordan hans undersøkelse i 2012 beviste dette punktet. En 22-åring for eksempel, var omgitt av mennesker som kan være potensielle partnere. På den annen side, noen i 40-årene hadde et mer definert marked, og som sådan, ikke har samme mengde alternativer.

Så nett dating er ikke noe mer uvanlig enn normal dating?

Som med alle andre nye deler av teknologien, er frykten ofte over-dramatisk og realiseres ikke. Foreløpig er folk opptatt av at nett-dating vil ta over, og at vi vil leve i en verden der kommunikasjon ansikt til ansikt ikke vil eksistere. Når det er sagt, så trodde folk en gang at telefonen ville endre våre sosiale verdier, og at vaskemaskinen ville plutselig fjerne behovet for renserier, men som vi alle vet, har ingen av disse tingene skjedde.

En stor bekymring om nett-dating er at vi alle vil bli overfladisk, fordi med apper som Tinder, vil du bare dømme en person på deres bilde og en svært begrenset profil. Men vi som samfunn har alltid vært overfladisk. Når det kommer til stykket, vil ingen mengder av teknologi noensinne endre denne naturlige prosessen. Før i tiden pleide menn å dømme kvinner på deres evne til å bære en baby basert på hvordan deres hoftene så ut. Som en art, er vi overfladisk i begynnelsen, men i mindre grad når vi bli kjent med noen bedre.

Husk på at overfladiske vurderinger blir gjort uten teknologi. Når du kommer inn på en bar, skanner vi umiddelbart rommet og ser etter noen som vi tror vil være interessant (og pen). Dette er akkurat det samme vi gjør på nett-dating og apper.

En ekspert sitt synspunkt på nett-datingVil nett-dating promotere giftemål?

Her viser Rosenfeld hvordan hans forskning har vist at relasjoner som starter på nett ofte utvikle seg til ekteskapet mye raskere enn andre relasjoner. Dette skjer for to hovedgrunner:

  • På nett har brukerne mulighet til å virkelig velge en som oppfyller alle deres krav. Med vanlig dating, kan du date noen i måneder før du finner ut at dere egentlig ikke matcher. Med nett-dating, kan du finne disse tingene med en gang. Til syvende og sist så øker dette sjansene for å finne «den ene».
  • For det andre kommer mye mer informasjon frem før den første date med nett-dating. Før partene bestemmer seg for å møtes, er det en rekke digital kommunikasjon som oppstår, i tillegg til de har skummet gjennom hverandres profiler.

Hva er lengden på giftemål ved nett-dating og vanlig dating?

For nett-par tar det i gjennomsnitt fire år å nå ekteskap. For mennesker som møtes utenfor verden av teknologi , tar det ti år før et par velger å gifte seg . Som vi har sett, så er mennesker som møtes på nettet på et mer avansert stadium i forholdet, selv etter den første daten. Hva nett-par vet om hverandre ved utgangen av første date, kan det ta et vanlig par flere uker å oppnå. Av denne grunn er de i forkant av spillet i alle ledd, kombinert med det faktumet at de har begge valgt hverandre , noe som gir dem en bedre sjanse til langsiktig romantikk.

Er nett-datere mere hypp på et giftemål?

Sannheten er at det virker til å være en sammenheng mellom de som bruker nett-dating sider som Match og eHarmony, og de som ønsker å gifte seg. Når du møter noen i en bar, så er det ikke noe press for å starte et forhold, og det er absolutt ikke noe press for å gifte seg. Men med nett-dating er ekteskap en mer motiverende faktor, fordi folk er ute etter langsiktige forpliktelser.

Med dette i bakhodet, undergraver dette det alle er så bekymret for når det gjelder teknologi. Den generelle bekymringen om nett-dating var at alle lette etter hook-ups, og at ingen vil ta forhold på alvor lenger. Men det er nett-dating som faktisk produserer mer vellykkede ekteskap enn noen annen type dating. Bortsett fra dette, så slenger vi ofte nett-dating inn i én kategori, selv om vi vet at det finnes flere nettsteder som tilbyr ulike ting. Hvis noen er mot tilfeldige hook-ups, så anntar de at de er alt nett-dating omfatter.

En ekspert sitt synspunkt på nett-datingEr problemet en missforståelse da?

Mange mener at dette er sant, fordi denne nye teknologien er så ekstremt kraftig at det kan ta to mennesker som aldri ville ha møtt hverandre i virkeligheten og lage et forhold ut av det. Av alle forhold som startet på nettet så er det tre fjerdedeler av dem som aldri ville møtt hverandre uten nett-dating. I det siste har det nesten vært umulig for to fremmede å bli kjent med hverandre på et personlig nivå, men vi kan nå å få denne muligheten. Detter er sikkert bedre, fordi alle som bruker nett-dating har en økt sjanse for å finne noen å nyte livet med.

Er det fordeler med å date mennesker av andre raser og religioner?

Internett tillater folk av alle forskjellige nasjonaliteter, rase, kulturer, etnisiteter og religioner å møtes. Men bare fordi vi har den muligheten, betyr ikke det at vi bruker den. Før teknologien kom, ville vi date folk i vår omgangskrets eller nabolag, og det mest sannsynlig hadde de lik bakgrunn. Selv med denne muligheten på nettet, velger vi fortsatt de samme preferansene som vi ville offline. I de aller fleste av relasjoner som dannes hvert år, har de involverte partene en tendens til å være samme rase. Blandet rase relasjoner forekommer i svært liten grad.

Med dette sagt, kan vi ikke automatisk legge skylden på internettbrukere for sine valg, fordi det er noen andre faktorer som spiller inn. Hovedsakelig så vil ikke nett-dating sider alltid foreslå å vise folk av annen rase til brukeren. Vi vet ikke nøyaktig hva slags algoritmer nettstedet eller appen bruker, men det kan hende nettstedet velger kandidater basert på brukerens rase og religion, noe som kan endre på statistikken.

Når det gjelder religion, er det nok litt mer mangfold, fordi vi ikke alltid kan se religion ut i fra et bilde, og når vi blir kjent med noen, blir det irrelevant. Profilbilder viser veldig tydelig kjønn og rase, men religion er ikke tydelig merket, så par med blandet religion er langt mer vanlig enn blandet rase.

Endelig er seksuell legning også påvirket på nettet fordi én av fem heterofile menn møtte sin partner på nettet, mens to av tre homofile par møttes over internett. Den største grunnen er antatt å være den samme for religion i at vi ikke umiddelbart kan fortelle hvem som er homofile og som er heterofile i virkeligheten, men på internett, er det definert.

En ekspert sitt synspunkt på nett-datingHar nett-dating øket hvor mange partnere vi møter før vi slår oss til ro?

Det har ikke nødvendigvis vært et stort skifte i mengden av folk vi dater, fordi det fortsatt er følelser involvert, og de fleste vil heller ta sin tid i å finne den rette personen.

En vanlig misforståelse i samfunnet er at skilsmisser øker. På nittitallet, økte skilsmisseraten betydelig i USA en god stund, men har siden vært fallende. Helt siden årtusenskiftet, har skilsmisseraten i USA vært ganske jevnt synkende, noe som faktisk overrasker mange mennesker. Dette betyr at til tross for mange tror, ​​er folk ikke forlater forhold bare for å teste ut nett-dating. Det er ingen sammenheng mellom innføringen av dating apper og skilsmisser. Vi kan ikke klandre denne økningen på teknologien fordi det rett og slett ikke ødelegger ekteskap, som folk foreslår. Jada, det kan være et element på nyheter som forklarer en enkelt historie der noen «forlot sin partner for Tinder», men dette er sjeldent.

Folk nyter en rekke møter på sin reise til å finne den rette personen, men dette brukes å skje uten teknologi. Hvis du spurte folk på 60 og 70-tallet, som ikke har teknologi for å hjelpe dem, ville mange trolig fortsatt nytt et par dater med andre mennesker før de finner sin kone eller mann. Med teknologi, har denne prosessen nettopp blitt gjort litt lettere, fordi folk kan bli kontaktet av meldingen i løpet av sekunder, og andre kan like gjerne bli blokkert. Det vil alltid være avvik til studier og forskning, men det er flertallet som teller.

Hva har du lært gjennom alle disse årene med forskning?

Gjennom historien og årene som har gått, har vi blitt oppdratt til å tro at alle ønsker en lykkelig slutt, og ønsker å slå seg til ro, slik vi ser i romantiske filmer. Mange mennesker vokste opp med denne oppfatningen, og vil ikke forstå når de blir fortalt noe annet. I sannheten er det ikke så mange mennesker som ønsker å bosette seg lenger, og hvis de gjør det, ønsker de å gjøre det på et langt senere stadie i livet. Som vi adresserte tidligere, gjennomsnittsalderen for ekteskap pleide å være i tjueårene, men det har siden hoppet opp i trettiårene. Som vår levealder og livskvalitet har blitt bedre, ønsker vi å leve mens vi er unge, og deretter finne noen å slå seg ned med så snart vi er for gamle til å fortsette. Gifte i alderen 26-30 blir sjeldnere i disse dager. Det er ikke mange som gjøre det mellom 21-25 år.

Oppsummering

Så der har vi det , en ekspert sitt syn på nett-dating. Det er interessant å se noen av punktene, og hvordan samfunnet har tilpasset til nett-dating over tid . Mens teknologien stadig gjør fremskritt , kommer den nok til å spille en større rolle i dating i fremtiden, og det vil være interessant å se om noen av disse viktige punktene endres over tid. Du kan lese mer om hvordan nett-dating fungerer her, hvordan å være trygg mens man holder på med det her, og hvordan bruke nett-dating for å finne en casual dating her.

scroll up