facebook sporingskode

Forflere år siden ble nett-dating sett på som en håpløs og desperat måt å finne kjærligheten på. Det var også en form for stigmatisering knyttet til de som valgte å se etter kjærligheten på denne måten.. Men, nett-dating er nå større en noengang før. Folk I alle aldre bruker forskjellige dating sider og mobil apper. Faktisk så starter en tredel av alle forhold på nettet, og en stor andel av dem går videre og blir gift. Så la oss sjekke hvorfor disse sidene nå har blitt så populære, i tillegg til noen ulemper som kommer med dem!

Positive sider

Et åpent marked

Når du møter noen på en klubb eller en bar, så vet du ikke om de er single, og du kan ende opp med å sløse bort en hel natt. Men, med nett-dating derimot, her vet du at alle andre er I samme båt som deg , og leter etter kjærligheten. Med dette I bakhodet, kan du slå til med en samtale med hvem som helst og vite at de er tilgjengelige.

Bredt utvalg

En av de største fordelene ved nett-dating er den enorme mengden folk som driver med det. Hvis du er en som ikke har for mange venner kan dette vær veldig behjelpelig. I tillegg til dette så introduserer flere sider en funksjon som hjelper mennesker med samme preferanser å møtes, dette betyr at du slipper og lete gjennom flere hundre profiler du ikke har noe til felles med. Om det handler om en spesiell religion, seksuell orientasjon, eller andre nisjer, så finnes det alternativer for å møte mennesker med samme preferanser.

Hjelper de sjenerte

Dating verdenen kan noen ganger bli litt for mye for sjenerte individer, men hvis du starter med å kommunisere på nett, så kan det hjelpe å bygge opp to mennesker som ikke har møtt hverandre før. Flere studier viser at sosialt sjenerte mennesker liker bedre å starte forhold på nettet, fordi det ikke er noe press. Hvis alt begynner å bli litt for mye, så kan man bare slå av dataen.

Positive og negative sider med nett-datingFjerner kjønnsroller

I mange år har det vært mannen sin jobb å ta det første steget. Og det har alltid vært slikt i vårt samfunn. Mens dette fortsatt skjer på nettet så gir enkelte dating sider kvinnen også en sjanse til å ta det første steget, og derfor bryter barrieren om kjønnsroller. Selvsagt har dette mange fordeler, men hoveddelen er at nå vil folk ha en større sjanse til å finne den riktige partneren, fordi kvinner kan gå frem til en som ikke har hatt selvtilliten til å gjøre det samme.

Negative sider

Ikke nok detaljer

Positive og negative sider med nett-datingEn av de største problemene med nett-dating er at, selv om anonymiteten er der for beskyttelse, så hindrer det også mennesker i å finne ut viktige detaljer om noen uten å møtes personlig. Mange vil si at det finnes ingen måter der to personer kan knytte bånd ved å se på den begrensede informasjonen tilgjengelig på dating profilen.  Inntekt og skolegang er kanskje interesserende å vite om, men det er sjeldent nok informasjon til å vite om personen er en bra eller dårlig match.

På den måten oppstår et nytt problem, siden vi har en tendens til å lage viktige detaljer som ikke er så sanne. For eksempel, på en profil kan det stå at de er veldig glad i musikk, som kan være en god felles interesse og hjelpe i gang en samtale. Men, når du først møter personen så finner du ut at de liker helt feil type musikk. Dette kan ødelegge resten av kvelden, ikke bare fordi dere har mistet et samtaleemne, men fordi det hender du ikke liker deres smak i musikk i det hele tatt. Dette er kun et eksempel, men det finnes mange forskjellige typer av en slik situasjon. Det eneste vi kan gjøre med slik informasjon er å fylle inn hullene selv, og dette kan være skadelig for ett hvert potensielle forhold.

Er flere valg en god ting?

Vi har allerede sett at flere valg kan være en fantastisk fordel på nett-dating, men kan det være en dårlig ting også? Vi er generelt ikke glad i mangel på muligheter, fordi da vil det ikke være verdt tiden, og mennesker vil sloss om hverandre. Men, for mange valg kan lede til at vi ikke ønsker å gjøre feil valg. Til sist ender vi opp med å tenke at selv med alle disse valgene, så klarer jeg ikke  å finne den rette partneren, og dette kan være skadelig for selvtilliten.

Ultimatum, å ha minimalt med valg tvinger oss til å gjøre et valg vi egentlig ikke har lyst til å gjøre. Med fire forskjellige valg, kan vi være fornøyd med hva vi har valgt. Med et uendelig nummer begynner vi å spørre oss selv om det er en bedre kandidat der ute. Etter å ha gjort det slutt med en partner blir vi fortalt at det er fortsatt flere hundre tusen potensielle partnere der ute. Ikke bare kan det få forhold til å ta slutt fortere, det kan også få deg til å føle deg ubrukelig, fordi profiler blir sett på ting du har på hylla istedenfor ekte personer.

Positive og negative sider med nett-datingFor mye press

Med så mange mennesker på dating sider begynner vi å legge press på oss selv for å finne den rette, og har vi ikke gjort det innen en viss tid så har det gått for lang tid. Farene her er at vi begynner å presse oss inn i et forhold uten å bli skikkelig kjent med partneren, dette kan bety fiasko fra starten av, vi begynner å gi opp etter et par dager fordi det ikke har skjedd mye, eller at vi begynner å miste gnisten. Dette er ikke riktig fremgangsmåte på nett-dating. Faktisk så er det en høy prosent av suksessfulle forholdul som starter som vennskap.

Hvis du tenker tilbake til livet før dating, så pleide vi å gå på mange forskjellige dater før vi fant ut om personen var passende for oss. Selv om det ikke gikk så lærte vi alltid noe nytt om oss selv. Med nett-dating blir vi presset av oss selv til å dømme mye fortere. Dette tar bort en av fordelene som er bra for sjenerte mennesker. Men jo mer vi presser hverandre, jo mer dytter vi sjenerte mennesker unna fra nett-dating. Mange sjenerte datere trenger et par dater  for å føle seg komfortabel med sin egen personlighet, men hvis de ikke får oppleve en andre eller tredje date så kommer de aldri ut av sitt eget skall. Det ender med at du kaster bort et mulig bra forhold fordi du legger for mye press på deg selv for å finne en partner så fort som mulig.

Feil fokus

Fra begynnelsen av så plasserer vi mesteparten av fokuset på utseende, og dette er feil vei å gå. I realiteten så blir folk penere å se på nå vi blir bedre kjent med dem. Hvis vi dømmer mennesker over ett bilde på nettet så vil vi aldri oppleve at personlighetene kan være en perfekt match.

Positive og negative sider med nett-datingGlem andre metoder

Som vi ser av fordelene med nett-dating, kan prosessen være stor, men vi kan også bli for avhengige. Vi kan bli så involvert med nett-dating at vi glemmer andre metoder for å møte folk. Nett-dating bør være en ekstra metode for å finne kjærligheten , snarere enn å være i hovedfokus.

Oppsummert så er nett-dating et fantastisk verktøy, og selve mengden brukere, nettsider og apper viser at de er mer populært nå enn noen gang før. Det er imidlertid viktig å huske på de negative sidene, fordi de lett kan bekjempes. Hvis vi ikke legger for mye press på oss selv, og ikke lar oss bli påvirket av de mange alternativene, husk på de andre metodene man kan møte mennesker, og behandle profiler som virkelige mennesker, så kan nett-dating være en stor fordel!

scroll up