facebook sporingskode

Før vi nevner noen fakta som ingen diskuterer om nett-dating, så kan jeg nevne at jeg er en advokat I en industri, og har det å takke for mitt nåværende forhold. Etter å ha lekt litt rundt med et par profiler uten å ta noe for seriøst, så tok jeg steget for et par år siden og fant min nåværende kjæreste. Med det I tankene, så roser jeg nett-dating og oppfordrer alle jeg kjenner til å prøve det, fordi du vet aldri hvem du kan møte.

Jeg vil også advare folk som er nye med nett-dating om et par ting, som følgende.

Inaktive profiler eksisterer

Nett-dating er en industri som har blitt offer for sin suksess, fordi flere mennesker som finner kjærligheten der. Dette ender med at mange av profilene blir liggende urørt og inaktive. Mens dette er fantastiske nyheter for fol som har funnet et forhold, så er det forferdelige nyheter for de som sender meldinger  til noen som ikke sjekker profilen sin lenger. Sjokkerende nok er det opptil 96% av eHarmony sine medlemmer som ikke sjekker profilen sin, eller har betalt for medlemskapet. Match er bare litt bedre med 93%. Hva betyr dette for deg? Det betyr at av 100 mennesker du sender melding til, så er det bare en håndfull som faktisk leser det.

Statistikken over er omtrent fem år gammel og ble publisert av OKCupid, men dataen har mest sannsynlig ikke forandret seg noe frem til nå. Etter at Match kjøpte OKCupid I 2011, ble denne artikkelen tatt av siden deres, men den eksisterer andre steder, og skaden er allerede gjort. Det er viktig å ta hensyn til at artikkelen ble publisert av en konkurrent av de to sidene, så dataen burde bli brukt med forsiktighet. Over årene har det vært mange søksmål som involverer Match og deres mangel på inaktive brukere, og det virker som det har skapt en del problemer for industrien. Selv om mesteparten av disse søksmålene var fra sinte medlemmer, så var det noen som gikk videre og sa at enkelte brukerprofiler var falske, og andre var kontrollert av firmaets ansatte for å lure medlemmer til å fornye medlemskapet. Alle disse søksmålene ble avvist I retten, men vi lærte en del viktig informasjon fra de siste rettsakene:

  • Først, Match sier klart og tidelig I vilkårene at de ikke sjekker brukerne.
  • Nummer to, de tar ikke ansvar for falske eller inaktive profiler.

Nett-dating sannheter som ingen diskutererTar man hensyn til disse to punktene, så betyr det at anklagene var sanne, Match trenger ikke gjøre noe eller vite noe på noen måter. For åpenlyse grunner ødela dette mange medlemmers opplevelse. Dette er en av de viktigste tingene du må se opp for hvis du har planer om å begynne med nett-dating. Inaktive brukere finnes, så hvis du sjeldent får svar, ikke bli skuffet.

Det vil være scammere

Det er flere scammere som lusker rundt på dating sider, selv om de bare utgjør en liten prosent av profilene, så er det nesten en kvart million av brukere som blir offer for scammere på nett-dating hvert år, dette utgjør en kostnad på omtrent $60 milliarder hvert år. Hvis du ikke er forsiktig så kan du også bli offer for en av disse scammerne.

For å vise hvilken skade disse kan forårsake, så har vi et eksempel her. Etter å ha registrert seg på Match, så var en kvinne fra New York opprømt over hvem hun kom til å møte, noe de fleste av oss vil oppleve. Hun møtte en mann som visstnok skulle være stasjonert I Afghanistan. Etter at samtalen varte, så endte kvinnen opp med å sende over $25.000 over Internett til mannen. Trist nok så er ikke dette det eneste tilfelle som har dukket opp på nettet, og det er ikke bare kvinner som faller I denne fella. Både menn og kvinner har blitt tatt I å sende penger til fremmede de har møtt på nett-dating, og problemet har blitt så ille at FBI slapp ut en reportasje der det ble diskutert sikkerhet rundt sikkerhet og nett-dating

Nett-dating sannheter som ingen diskutererI tillegg til å overføre penger til fremmede, finnes det også historier om mer alvorlig skade og til og med død. For ikke så lenge siden dukket det opp en historie om en kvinne som møtte en mann på Match, de hadde flere dater som alle gikk bra. Men da kvinnen avsluttet det hele, så stakk mannen henne flere ganger med kniv. Ikke lenge etter ble Match saksøkt på nytt, og denne gangen tok de tak I problemet. Etter dette ble de enige om at de måtte begynne å sjekke bakgrunnen til brukerne sine.

Sannheten er, at de nye bakgrunns-sjekkene ikke virket I det hele tatt. Faktisk, så innrømte Match at bakgrunns-sjekker ikke kom til å gjøre mye. Til og med firmaets ansatte innrømte at sjekkene hadde feil I seg, og at de ikke ville at medlemmene skulle føle en falsk form for sikkerhet. Prøvde virkelig Match å hjelpe, eller ville de bare å late som de gjorde noe for publisiteten? Uansett, så var fortsatt medlemmer åpen for angrep, og det er mer viktigere nå en noengang å være smart på nettet. Hvis noe ikke føles riktig, så la personen være, og snakk kun med personer du stoler på.

Nett-dating kan ta bort intimiteten

Selv med alle sikkerhets tipsene og rådene du finner på nettet om første date med mennesker du har møtt på nett-dating, så er det trodd at omtrent en tredel av kvinner går til sengs med mannen på første date. Hvis du har bestemt deg for å gå etter tilfeldig sex istedenfor et seriøst forhold, så er dette en fantastisk statistikk for deg. Men hvis du ser etter noe mer seriøst, så kan dette by på problemer.

Når du snakker med noen på nettet, er det lett å diskutere forskjellige emner hver dag, og selv etter å ha arrangert den første daten vil det fortsatt være samtaler som flyter mellom dere to. Problemet med dette er at vi tror vi kjenner personen bedre enn vi egentlig gjør. Vi får en falsk følelse av hvor forholdet er. Ja du vet at hun liker pasta og spiller badminton på tirsdager, men dere er fortsatt litt fremmede for hverandre. Ekspertene sier at flesteparten av parene som har kommet til første date har feil inntrykk, fordi det føles som de allerede har vært på et par dater, og dette er tredje eller fjerde. Men, en første date er en første date uansett hvor mye dere har pratet på nettet. Grunnen til at så mange har sex på første date er fordi flørtende meldinger har blitt sent frem og tilbake, og den seksuelle spenningen vil være høy før de to I det hele tatt har møtt hverandre. Normalt, så er den første daten bare en fortsettelse fra disse meldingene til en blir med hjem til den andre på slutten av kvelden.

Nett-dating sannheter som ingen diskutererSå, hva er det store problemet her? Når du starter å date på nett er det lett å holde en fasade, og tro at du sender meldinger med den store kjærligheten I livet ditt. Når dere endelig møter dem, kan alt virke veldig annerledes, fordi dere har bygget dere opp til daten for mye I hodet. Men, vi ønsker ikke at alle de meldingene skal være bortkastet, vi har overbevist oss selv om at det er noe mellom oss, så det ender med at vi har sex. Se for deg millioner av mennesker som gjør det samme på samme tid, og sider som Match ender opp med å bare bli ett sted for tilfeldige sex-treff. Hvis du ser etter noe mer seriøst, må du være forsiktig med dette, fordi de kan være veldig skadende. Noen ganger kan det hende du har fått god kontakt med en, men ved å ha sex sammen for tidlig så kan du ødelegge magien. Hva skjedde med å bli kjent med hverandre før sex?

Du vil bli overfladisk

Vi har alltid blitt lært at det ha ha mye godt å velge mellom I livet er en bra ting, men når det kommer til nett-dating, kan det virkelig forandre måten du tenker på. Når vi har muligheten mellom tusenvis av profiler, så kan de veldig fort bare bli ansikt å se på, det fungerer sjeldent bra hvis vi satser på noen kun på grunn av utseende. Det kan fort bli en dårlig vane å se etter de peneste jentene eller kjekkeste guttene I et hav av profiler, kun fordi det er lettere enn å lese gjennom profilen.

På bare noen få uker vil du gå fra å analysere hver eneste profil I detaljer til å kaste noen ut av ringen bare fordi et bilde var litt ufokusert. Så vil du avvise folk fordi de har en liten stavefeil I profilen, eller fordi de tok selfien helt feil, eller fordi du ikke likte navnet på personen. Alle disse menneskene du avviser på et blunk kan potensielt være den du har mest til felles med, og det er bare fordi nett-dating gjør deg overfladisk

Nett-dating sannheter som ingen diskutererSelvsagt så er løsningen på dette å ta jevnlige pauser fra nett-dating. Hvis du føler at du avviser folk for tullete grunner, så ta et par dager pause fra dataen, og kom tilbake etter ett par dager med en ny holdning. Så fort du lærer deg dette, så kan du finne noen som liker akkurat det samme som deg, selv om de har en helt annen hårfarge en du vanligvis leter etter.

Rase blanding skjer sjeldent

Vi vet nå at nett-dating er full av overfladiske mennesker, men nå vet du I det minste hvordan du skal unngå å legge til en I din krets. Enda et problem vi ser på nett-dating er mangelen på variasjon mellom mennesker som finner en partner. Jeg er alltid glad for å se parr komme sammen gjennom nett-dating uansett rase eller religion, men mangelen på variasjon er skummel.

En nylig studie viste at , de første personene som får svar etter å ha sendt en melding er hvite menn. På samme måte er hvite menn minst aktive I å sende svar til noen som ikke er av samme etnisitet som dem. Studien viser også at mørke kvinner har minst sjanse for å få svar.

Nett-dating sannheter som ingen diskutererVi har også lært fra studien at over halvparten av hvite kvinner sier at de foretrekker å date noen av samme etnisitet som dem selv. Hvite kvinner har en tendens til å foretrekke hvite menn, mens latinske og asiatiske kvinner viser et enda større ønske for hvite menn.

Denne studien ble gjort av OKTrends (OKCupid’s blogg), den ble møtt med skepsis når den ble sluppet, men en upartisk studie fra National Science Foundation viste akkurat samme resultat. Hvorfor bryr vi oss om det? Det viser at ikke alle står på lik grunn når det kommer til nett-dating, og hvite menn vises å være de mest foretrukne partnerne blant alle, mens andre etniske grupper blir ignorert av feile grunner.

Oppsummering

Så der har vi det, her er seks store sannheter om dating som ingen diskuterer, og de burde være noe alle burde ta forbehold til før de registrerer seg. Ja nett-dating er et fantastisk verktøy, og jeg elsker det selv, men du burde være varsom på det du nettopp leste. Hvis du har planer om å begynne med nett-dating, så hold deg trygg og lykke til!

scroll up