facebook sporingskode

I dag er det flere hundre tusen mennesker som kaster seg inn i en eller annen form for online matchmaking, og hvis du vurderer å finne en partner på nettet, så er du kanskje usikker på hvilken type  matchmaking som passer for deg.

Når du først har startet å se etter en passende nett-dating side, vil du fort finne ut at de forskjellige sidene forklarer seg selv på mange forskjellige måter. Noen refererer til seg selv som matchmaking tjenester, mens andre bruker begrepet personlige annonser.

For å hjelpe deg til å begynne vil vi dekke de to forskjellige typene her, og forklare hvordan de er forskjellige samt det gode og dårlige med dem.

Personlige annonser

En portal for personlige annonser er hva vi typisk kaller en dating nettside, der single lager sin egen profil med en beskrivelse av seg selv, kanskje sammen med et par bilder, for å finne en partner.

Du kan søke gjennom andre profiler som har blitt laget på nettsiden og svare på eposter du har fått fra andre medlemmer som er interessert i profilen din.

Dette kan være veldig tid-krevende siden det kan være flere hundre tusen profiler avhengig av hvilken nettside du er på, og du kan lett overse noen som kanskje hadde vært personen for deg. Med så mange profiler er det umulig å lese gjennom alle.

Fordelen med en portal for personlige annonser er at det som oftest er gratis eller veldig billig. Avhengig av formålet ditt med å bruke en dating side kan det være både fordeler og ulemper at mange bruker gratis portaler for å finne kortvarige forhold, kanskje kun for en kjapp «hook up» istedenfor et varig forhold.

Ulempen med en slik dating side som bruker personlige annonser er at alle kan se profilen din. Siden det er gratis å lage en profil og at alle kan se alle andre som har en profil der, er det en stor sjanse for at ditt bilde vil bli gjenkjent av dine venner og familie, og det er ikke alle som syntes det er greit.

Siden det ikke finnes noen måte å kontrollere informasjonen som blir gitt når man lager en profil, vil du også finne mange falske profiler på disse sidene. En falsk profil er en profil der det ikke er noen person bak, men har blitt laget av andre grunner. En av disse grunnene er kanskje for å få deg til å betale for å bli medlem av dating siden, så hvis du bruker disse personlige annonsene, vær forsiktig med hvem du skriver til. Det kan være lurt å lese vår artikkel om hvordan du skiller ut en falsk dating side.

Matchmaking vs personlige annonser

Matchmaking

Matchmaking er en måte oppnå kontakt. Som med personlige annonser, må du lage en profil, og så fylle ut et spørreskjema som varierer en del fra side til side. Noen typer spørsmål relaterer til utseende, interesser og hva du ser etter i en partner.

Når du har fullført skjemaet vil det bli gjennomgått av et av nettsiden sine programmer som sammenligner svarene dine med andre potensielle partnere, etter dette vil siden foreslå en passende partner til deg.

Du tenker kanskje at det er bedre å kunne se gjennom profiler selv for å finne en partner, men denne metoden har flere ordeler for deg

Kanskje den mest åpenbare fordelen er at dette valget gjør deg anonym, siden kun profilene systemet har valgt ut til deg vil kunne se profilen din. Siden informasjonen du har gitt når du laget profilen ofte blir sjekket, kan du være sikker på at informasjonen du mottar om potensielle partnere passer deg i virkeligheten, og det er veldig få falske profiler.

Enda en stor fordel er at potensielle partnere blir valgt for deg, gjennom et system basert på psykologiske og personlige kriterier gir dette en høy sjanse for at du lykkes med å møte noen du passer med, og du slipper å gå glipp av potensielle partnere når du sveiper forbi profiler selv.

Den åpenbare ulempen med matchmaking er prisen. Det er for eksempel noen sider som krever over 50 dollar i året for et medlemskap! (se de dyreste matchmaking sidene her) Men, de høye prisene kan indikere at brukere som velger nettopp den siden er seriøse i sitt mål om å finne en ny partner.

Siden et medlemskap på en matchmaking side koster mellom 200 og 400 dollar for 3-6 måneder betyr det at single som bruker siden er mer interessert i å fylle ut spørreskjemaet riktig, derfor øke sjansen for å finne riktig partner.

Hvorfor burde du bruke nett-dating?

Matchmaking vs personlige annonser  Nå spør du kanskje deg selv om hvorfor du egentlig trenger nett-dating. Er det ikke bedre å finne en partner på den gode gamle måten ved å gå på fester?

Det er sant at det er en helt forskjellig form for kontakt når dere møtes for første gang, men hvor ofte skjer det? Få av oss har tid til å blande inn et varierende og tidskrevende sosialt liv for å lete etter en partner, og når vi først er ute på byen, så er vi på de samme gamle stedene, med de samme folkene, dette gjør det vanskelig å tenke seg at resultatet blir noe annet enn det samme gamle også.

Hvis du ikke akkurat er modell materiale , eller hvis du er litt oppe i årene så reduseres sjansene for å finne en partner drastisk. Du kan jobbe rundt dette dilemmaet ved å lage en profil på en matchmaking side, der din potensielle partner velger basert på din personlighet og interesser som er kompatible.

Dette er grunnen til at matchmaking sider har mye bedre suksess enn sider med personlige annonser, på en slik side har folk en tendens til å kun se på bilder, og kun lese profilen hvis bilde er interessant nok. Men det er mulig å lykkes på en vanlig dating side!

Videre når du har funnet potensielle partnere basert på hvor godt dere passer sammen, kan vennskap også skapes selv om det ikke ender opp i noe forhold.

scroll up