facebook sporingskode

Den første kontakten på en dating side er alltid vanskelig. Men det er mye lettere å snakke med en vakker kvinne eller en kjekk gutt på byen. Dette er fordi de fleste dating sider gir deg muligheten til å lese om personens interesser før du kontakter hen eller henne. Det er akkurat derfor du kan få en god start til en fin samtale.

Før du begynner, så er det et par ting på din egen profil som er viktige:

1. Profil bilder

Velg noen gode bilder av deg selv til profilbilde. Det er best å holde det til 2-3 bilder, så det ikke ser alt for ekstremt ut. Pass på at bildene faktisk ser ut som deg og at de ikke ble tatt for 2-3 år siden, da du syntes du så bedre ut. Hvis du ønsker å møte en potensiell date etter å ha skrevet med dem, så kommer de til å finne ut hvordan du ser ut uansett. Unngå å ha andre med I bilde med deg, siden enkelte kan bli forvirret om hvem de egentlig skriver til, eller  at den andre personen I bilde kan være typen din. Det kan også være lurt å unngå bilder der du er litt for lettkledd, som for eksempel bikini bilder, dette kan sende feil signaler.

2. Profil tekst

Generelt sagt, så burde du skrive litt om deg selv i profilen, siden dette kan bli brukt til å starte en god samtale. Det er ingen grunn til at dette ikke kan handle om ditt dagligdagse liv, men det er best å skrive noe morsomt som beskriver deg selv. Dette er fordi det kan lett bli en klisje, og det å skille seg fra resten er mye kulere. Unngå å skrive for mye om deg selv, så du har en del av deg som partneren må finne ut av på egen hånd.

Når du har tingene over I boks, så er det på tide å finne potensielle dater.

Så fort du har funnet en match (på Tinder eller Happn, for eksempel), hva har du planer om å skrive til dem?

Datingen med enkle tips til å starte samtalen

Her er noen få enkle tips du kan bruke i samtalen, som forhåpentligvis vill lede deg til en flott date senere:

  • La grunnen til at du ser etter en date vises

Spør deg selv før daten hva du ønsker å oppnå med nett-dating. Ønsker du et langvarig forhold? En one night stand? Eller er du kun ute etter et par gode dater? Du vil selvsagt ikke begynne med å skrive ned akkurat hva du er ute etter I et forhold, men la dem lese litt mellom linjene. For eksempel, hvis det første du skriver er “lyst til å treffes hos meg?” så vil de fleste anta at du kun er ute etter en ting. Hvis du heller spør om interessene til personen eller aktiviteter, så viser du at du ikke kun er ute etter en one-night stand med personen.

  • Unngå klisjeer

Igjen, det er veldig viktig at du prøver å skille deg ut fra mengden, det er ganske mange menn og kvinner på dating sider. Mange av dem vil ofte skrive “ du så pen ut, har du kyst til å tekste?”, eller “du så pen ut, har du lyst til å møtes?” Ved første øyeblikk så ser den første delen helt grei ut, fordi du starter med å gi personen et kompliment, dette vil spesielt kvinner sette pris på, og nesten alltid svare. Men som sagt er dette en veldig vanlig ting å skrive, så prøv å start fra en annen vinkel isteden.

  • Bruk personens interesser

Hvis din potensielle date har skrevet om seg selv I profilen sin, så har du et veldig bra startpunkt til samtalen. Hvis for eksempel personen har skrevet, “Elsker Peppes Pizza”, så kan du like godt begynne samtalen med, “ Så, når skal vi ut på peppes da?” Etter det så kan du åpenlyst spørre mer personlige spørsmål. Eller hvis du matcher med en jente som skriver at hun elsker å lese, så kan du jo finne på å skrive mer om det emne eller  dele din egen mening om det.

  • Fang interessen deres

Alle psykologiske forskninger viser at du viser et førsteinntrykk fortere enn du tror. Dette er hvorfor det er viktig  å fange personens oppmerksomhet fort. Derfor kan det være en god ide å skrive ting som, “Hey, vet du hva?” eller “ Jeg har noe å vise deg”. På den måten vil du fange personens interesse. Bare husk på å gjøre det på en morsom måte.

  • Unngå for mange spørsmål

Det kan fort bli kjedelig hvis du starter samtalen med mange spørsmål om hva den potensielle daten din gjør hver dag, og hva hun/han har lyst til å gjøre I livet. Prøv å start med noe morsomt – da kan du spare noen av spørsmålene til senere. Spar noen til den faktiske daten også, så dere har noe å prate om.

  • Ikke lat som du er noen andre enn deg selv

Akkurat som med bilde ditt, det er viktig å være seg selv når du skriver. På et tidspunkt så vil daten din finne ut av hvem du egentlig er uansett. Da er det bedre å ha vært seg selv fra starten av, og finne ut om de liker deg for den du er.

  • Ikke vær redd for å være litt provoserende I spørsmålene dine

Selvsagt så vil du ikke være provoserende når du er på en nett-date, men du trenger ikke være redd for å stille provoserende spørsmål. Hvis du gjør det så kan samtalen fort bli ganske kjedelig, og ingen er interessert I det. Hvis, for eksempel hvis det er en jente som har mange bikini bilder på profilen så kan du skrive “Går du alltid rundt I bikini? ;-)” så lenge du gjør det med humor, så kan det ikke gå galt.

  • Skriv noe rart

I tilfelle din potensielle date ikke har skrevet noe på sin profil, og du ikke vet hvordan du skal starte samtalen, virker det ofte hvis du skriver noe litt rart. Det kan være en helt tilfeldig sjekke replikk, hvor ironien er ganske tydelig, eller en snodig fakta om deg selv. Det kan til og med være en rar ide, eller noe dere kan finne på på første date, som “Lyst til å rane en bank sammen?”. Bare vær helt sikker på at ironien og humoren er åpenlys, så personen ikke tror du er seriøs.

  • Datingen med enkle tips til å starte samtalenUnngå usikkerhet

Verken menn eller kvinner tenner på usikkerhet. Derfor burde du ikke skrive ting som, “hvis du syntes jeg er litt interessant, vær så snill og skriv tilbake” Det vil ikke fungere. Så fort du har fått kontakt med noen har du ingenting å tape. Personen kjenner deg jo tross alt ikke. La han eller henne lage seg et bilde av hvem du er, og hvis personen ikke svarer kan du bare hoppe over til neste person.

  • Ikke legg press på noen

Selv om du mener din match er en fantastisk person, så er det viktig at du overlater noe til fantasien. For eksempel, du burde unngå å bruke opp alle dine beste ideer for hva dere kan gjøre på første date I første meldingen. Og viktigst av alt – hold drømmene dine om deres potensielle fremtid for deg selv. Ingenting skremmer folk fortere unna enn noen som fantaserer om fremtiden etter noen få meldinger.

For å oppsummere de viktigste tingene, vær deg selv, både I profilbilde og hvordan du skriver til folk – og prøv å skill deg ut fra resten. Du kan gjøre det med å skrive  noe rart eller morsomt, og hold deg langt unna klisjeer og kjedelige spørsmål

Når du først har begynt å skrive met et par mennesker så vil det komme naturlig. Det er bare å begynne!

scroll up