facebook sporingskode

Før Internett kom så var den mest populære måten å finne en partner å forlate huset og gå på en bar. Så begynte epost å bli populært, og ikke lenge etter kom de første dating sidene. I mange år har brukerne av disse sidene blitt sett på som desperate, og det var en egen holdning mot folk som brukte dem. Men, de siste årene har vi sett en stor økning I populariteten med mobiltelefoner og apper. Tinder og lignende apper har blitt en del av hverdagen for mange, og passer godt til folk med litt hektiske hverdager. Det gjenstår bare et stort spørsmål hvis du leter etter kjærligheten, hva er best, dating sider eller dating apper?

Dating sider Vs Dating apper

Sammenligning

Først av alt så legg merke til at de fleste dating sider også tilbyr apper som virker sammen med nettstedet, og dette vil som regel komme med nettstedets basiske medlemskap. Normalt så vil et medlemskap gi deg tilgang til begge deler, eller du kan bruke appen gratis, og betale en liten sum for nettversjonen.

På en annen side, dating apper som ikke har et nettsted er som regel helt gratis. Nå til dags får de fleste apper inntekt gjennom internt salg og reklame istedenfor engangs-betaling og medlemskap, dette hjelper med å holde appen gratis for brukeren. For eksempel, Tinder er en av de mest populære appene for øyeblikket og er helt gratis. Men hvis du ønsker å registrere deg på Tinder Plus så vil det koste deg en liten sum for å kunne søke utenfor området ditt, og bytte valgene du har gjort.

Kundebasen for begge

De fleste mennesker bryr seg ikke så mye om små betaling så lenge de møter nok folk gjennom tjenesten. Sannheten er at det kan være en stor forskjell på menneskene du møter på forskjellige steder basert på hvor mye penger de krever. Hvis folk kan få en app gratis, så vil de kanskje laste den ned kun for moro, eller for å bruke den useriøst. På den andre siden, mennesker som betaler for tjenesten ønsker å få mest mulig ut av pengene sine,  og bruker tjenesten mer alvorlig. I de siste 10 årene har prisen på dating sider doblet seg, og det finnes mer gratis apper enn noensinne. På grunn av dette har forskjellen på disse to blitt enda større.

Men, dette er ikke skrevet I stein, og kan noen ganger virke på andre måten. For eksempel, mange mennesker har funnet seriøse forhold på Tinder, mens noen sliter på Match. Det er en felles tro på at “du får det du betaler for”, så du vil mest sannsynlig finne kjærligheten på en side der alle har gjort en investering.

I realiteten så eier flesteparten i den moderne verden en smart-telefon, og vil derfor prøve seg på både dating sider og apper. Den store forskjellen på de to er fremgangsmåten: Medlemmer av Match vil være mer serøse og ser etter kjærligheten, mens de som bruker tiden på Tinder vil gjøre det mest for moro skyld. Noen ganger kan dette virke bedre, fordi det ikke er noe press i å finne den perfekte daten.

Positive ting med dating sider

Dating sider har vært på nett en stund allerede, og de har gitt gode resultater. En god del av bryllupene stammer fra et vellykket nett-date, og disse historiene kan ikke benektes.

Det kan være flott for mennesker som har en begrenset sosial ring, eller de som jobber hjemmefra. Der området for å møte nye mennesker er begrenset, kan dating sider hjelpe til å finne mennesker du kan kontakte.

Noen dating sider lar deg filtrere enkelte ønsker, dette betyr at du kan søke etter en partner som tenker, føler og mener det samme som deg. Hvis du liker en spesiell type sport, musikk eller film kan du sette dette på profilen din, og kontakte andre som har gjort det samme, dette øker sjansen med å treffe noen du har noe til felles med.

Når man sammenligner dette med dating apper, så er det mange flere filtre og valgalternativer du kan utnytte, som betyr at det er større sjanse for at du finner noen som passer akkurat deg.

Negative ting med dating sider

De fleste sider krever et betalt medlemskap, dette kan sette deg i en situasjon der du føler deg presset til å finne noen. Betalingen kan ha en effekt på selvtilliten, og tvinge oss til å velge en date ut av ren desperasjon istedenfor nytelse.

Prosessen kan også bli noe overveldende av de mange mulighetene du har når du skal søke etter en partner. Vi henger oss av og til litt for mye opp i å gjøre det perfekte søket istedenfor å finne den perfekte partneren. Av den grunn så burde du alltid ta pauser etter et par måneder for å fornye søket ditt og forandre valgene.

Positive ting med dating apper

Dating apper er mye raskere å begynne med enn dating sider, de krever ikke noen spesiell personlighetstest, eller andre ekstra ting. Så fort du har registrert deg, lastet opp et par bilder og skrevet en kort beskrivelse av deg selv, kan du sette i gang og lete. På dating sider kan det ofte ta deg dager før du kan kontakte den første personen.

Apper tar også dating med seg til det 21. århundre, og fjerner stigmatiseringen rundt nett-dating. Du trenger ikke lengre sitte foran dataen din hjemme for å lete etter en partner, men kan gjøre det på bussen til jobb eller i flyet på ferie. I dag blir dating apper brukt av millioner av utadvente mennesker som søker etter andre som deg selv.

Bare fordi du ikke fyller ut en personlighetstest når du registrerer deg, så betyr ikke det at du ikke kommer til å finne noe informasjon i det hele tatt. De fleste apper bruker Facebook for å logge seg på, dette betyr at du ikke bare vil se deres felles venner, men også deres felles interesser, dette kan fungere like bra som mange av testene dating sider tilbyr.

Til sist sist så bruker de fleste apper ditt ekte navn isteden for et kallenavn, dette kan være bedre for å finne en «match». For sikkerhets skyld så blir de fleste mellomnavn sensurert bort, men bare fornavnet kan hjelpe å få i gang en tidlig samtale.

Negative ting med dating apper

Mens dating apper ofte blir skrytt av for deres enkle grensesnitt, så trenger noen mennesker flere alternativer når de søker etter en partner. På apper så handler mesteparten om profilbilder, dette kan være risikabelt siden vi ikke burde dømme en bok på grunn av sitt omslag.

I tillegg så bruker de fleste appene lokalisering for å finne mennesker i nærheten, dette er som regel trygt, men vi må alltid huske at slike ting kan åpne døren for kriminalitet, derfor er det tryggest å være på den sikre siden.

Oppsummering

Dating sider Vs Dating apperHelt ærlig så finnes det ikke et «beste alternativ», siden i bunn og grunn så handler alt om hva du foretrekker personlig. Hvis du er fleksibel og ønsker å møte nye mennesker så er nok en dating app tinen for deg. Hvis du i stedet ønsker å slå deg til ro, så er dating sider det beste valget. Selvsagt så er det ingen som sier at du ikke kan gjøre begge deler samtidig. Med all den fantastiske teknologien på markedet i dag, så er det nesten en skam å ikke utnytte det.

scroll up